Вплив міді на ступінь стабілізації Y—ZrO₂ - Кравчик, К.В.; Пашкова, О.В.; В’юнов, О.І.; Білоус, А.Г. (Украинский химический журнал, 2006)
Методом ренгенофазового аналізу досліджено вплив міді на ступінь стабілізації оксиду цирконію, стабілізованого ітрієм (Y—ZrO₂). Показано, що мідь є стабілізатором кубічної кристалічної структури Y—ZrO₂. Методом рентгенофазового анализа исследовано влияние меди на степень стабилизации оксида циркония, стабилизированного иттрием (Y—ZrO₂). Показано, что медь является стабилизатором кубической кристаллической структуры Y—ZrO₂. The effect of copper on the stabilization degree of yttrium-stabilized zirconium dioxide (Y—ZrO₂) has been investigated using X-ray powder diffraction. It has been shown that copper stabilizes cubic modification of crystal structure of Y—ZrO₂.