Зустріч монарших осіб та побудування тріумфальної арки у Добрянці 1781 р. - Тарасенко, І. (Сiверянський літопис, 2022)
У публікації представлені документи, пов’язані з коротким перебуванням майбутнього імператора Павла І з дружиною на території України по дорозі до Італії. Уперше друкуються листи
тодішньої найвищої старшини Ніжинського полку стосовно фінансування й підготовки зустрічі, а
також побудови тріумфальних воріт у Добрянці в 1781 р.