Розробка методик визначення вмісту важких металів (Hg, Cd, Pb) в об’єктах довкілля - Сухарева, О.Ю.; Сухарев, С.М.; Сливка, М.В.; Чундак, С.Ю. (Украинский химический журнал, 2006)
Показана можливість екстракційно-фотометричного визначення сумарного і роздільного вмісту важких металів (Hg, Cd, Pb) в об’єктах довкілля з використанням 4-феніл-3-(4-піридил)-5-тіооксо-4,5-дигідро-1Н-1,2,4-триазол-1-карбодитіонової кислоти та основного барвника астрафлоксину FF. На основі проведених досліджень утворення та екстракції йонних асоціатів металів із досліджуваними реагентами розроблені методики визначення вмісту важких металів у природних водах та грунтах. Показана возможность экстракционно-фотометрического определения суммарного и раздельного содержания тяжелых металлов (Hg, Cd, Pb) в объектах окружающей среды с использованием 4-фенил-3-(4-пиридил)-5-тиооксо-4,5-дигидро-1Н-триазол-1-карбодитионовой кислоты и основного красителя астрафлоксина FF. На основе проведенных исследований образования и экстракции ионных ассоциатов металлов с исследуемыми реагентами разработаны методики определения содержания металлов в природных водах и грунтах. A possibility of extractive-photometric determination summary and separate contents of heave metals in objects of environments with new reagents 4-phenyl-3-(4-puridyl)-5-thiooxo-4,5-dihydro-1H-1,2,4-thriazol-1-carbodithionic acid and basic dye of astrafloksinum FF has showed.