Ненасыщенные олигоарилэфиркетоны - Головань, С.В.; Матюшов, В.Ф. (Украинский химический журнал, 2006)
Ацилированием по Фриделю–Крафтсу синтезированы ненасыщенные олигоарилэфиркетоны на основе малеинового ангидрида и дифенилового эфира. Строение олигомеров доказано методами ИК-спектроскопии и химического анализа. На их основе получены трехмерные сшитые полимеры термической полимеризацией по двойным связям и конденсацией с диамином. Ацилюванням за Фріделем–Крафтсом синтезовані ненасичені олігоарилетеркетони на основі малеїнового ангідриду і дифенілового етеру. Будову олігомерів доведено методами хімічного аналіза та ІЧ-спектроскопією. Термічною полімеризацією по подвійним зв’язкам та конденсацією з діамінами на їх основі отримано тривимірні зшиті полімери. By Friedel–Crafts acylation unsaturated oligo(aryl ether ketone)s on the base of maleic anhydride and diphenyl ether has been synthesed. The structure of oligomers have been proved by methods of chemical analysis and IR-spectroscopy. The three-dimensional crosslinked polymers have been obtained on the base of unsaturated oligomers by thermal polymerization of unsaturated bonds and condensation with amines.