Горизонтальні рухи земної кори заходу і півдня України в сучасну епоху - Крупський, Ю.З. (Геодинаміка, 2008)
У роботі наведено короткий аналіз сформованих на основі теорії літосферних плит уявлень геологів-тектоністів про еволюцію та сучасну геодинаміку літосфери заходу та півдня України, а також представлені погляди автора з цих питань. В работе приведен краткий анализ сформированных на основе теории литосферных плит представлений геологов-тектонистов об эволюции и современной геодинамике литосферы запада и юга Украины, а также представлены взгляды автора по этим вопросам. In the article the short analysis of the conceptions of geologists-tectonisists about the evolution and modern geodynamics of west and south Ukraine based on the lithosphere plates theory and also the author`s looks on these questions are presented.