Про оцінку економічних втрат України внаслідок збройної агресії РФ (стенограма доповіді на засіданні Президії НАН України 30 березня 2022 р.) - Геєць, В.М. (Вісник НАН України, 2022)
У доповіді наведено попередню оцінку втрат економіки України внаслідок
збройної агресії Російської Федерації, яку було виконано із застосуванням
розробленого в Інституті економіки та прогнозування НАН України модельного апарату. Зазначено, що крім оперативного державного планування іншою важливою складовою економічної політики воєнного часу має
бути розроблення стратегічного плану заходів з реконструкції галузевої інфраструктури та відновлення нормального функціонування енергетики в умовах післявоєнного соціоекономічного розвитку. до роботи над яким повинні долучитися фахівці НАН України. The report provides a preliminary assessment of Ukraine's economic losses due to the armed aggression of the Russian
Federation, which was performed using the model apparatus developed at the Institute for Economics and Forecasting
of the NAS of Ukraine. It is noted that in addition to operational state planning, another important component of wartime
economic policy should be the development of strategic action plan for the reconstruction of sectoral infrastructure
and the restoration of normal power sector functioning in conditions of postwar socio-economic development. It is emphasized
that specialists of the NAS of Ukraine should join the work on said plan.