Новий аурум-селективний електрод з пластифікованою мембраною - Базель, Я.Р.; Ломага, Б.М.; Кулакова, Т.О. (Украинский химический журнал, 2006)
Створено новий аурум-селективний електрод з пластифікованою мембраною на основі йонного асоціату ауруму (III) з кристалічним фіолетовим. Досліджено вплив різних факторів на функціонування електроду та розраховані його найважливіші хіміко-аналітичні властивості (лінійність електродної функції, кут нахилу, час відгуку та ін.). Отримано значення коефіцієнтів селективності щодо багатьох речовин, в тому числі тих металів, які супроводжують аурум в реальних зразках. Розроблена нова методика визначення ауруму в зразках руд Мужієвського комбінату. Создан ионоселективный электрод, чувствительный к изменению концентрации ионов AuCl₄⁻ в растворе в пределах 0⁻¹—10⁻⁵ М. Определены его химико-аналитические свойства. Разработана новая методика определения золота в образцах руд. Ion-selective electrode with plasticied membrane, sensitive for ions AuCl₄⁻ in solutions, was created. It’s chemical-analytical characteristics were determined. Method of determination of gold in ores was developed.