Вплив старіння модифікованих напів-ВПС (ПУ/ПС) на їх в’язкопружні та теплофізичні властивості - Алексєєва, Т.Т.; Бабкіна, Н.В.; Грищук, С.І.; Ярова, Н.В.; Ліпатов, Ю.С. (Украинский химический журнал, 2006)
Вплив фізичного старіння на в’язкопружні та теплофізичні властивості було вивчено для вихідних та модифікованих напів-ВПС на основі сітчатого поліуретану та полістиролу після термобробки при температурі 338 К. Монометакрилатетиленгліколь та олігоуретандиметакрилат були використані як суміщуючі добавки. Показано, що структурні зміни, що відбуваються в модифікованих системах, у процесі фізичного старіння суттєво залежать від співвідношення ПУ/ПС. Влияние физического старения на вязкоупругие и теплофизические свойства было изучено для исходных и модифицированных полу-ВПС на основе сетчатого полиуретана и полистирола после термообработки при температуре 338 К. Монометакрилатэтиленгликоль и олигоуретандиметакрилат были использованы как совмещающие компатибилизирующие добавки. Показано, что структурные изменения, происходящие в системах, модифицированных олигоуретандиметакрилатом, в процессе физического старения существенно зависят от соотношения ПУ/ПС. The effect of physical ageing on viscoelastic and thermophysical properties has been studied for starting and modified semi-interpenetrating networks based on cross-linked polyurethane and polystyrene after heat breatment at 338 K. Monomethacrylateethylene glycol and oligourethanedimethacrylate were used as compatibilizing additives. It has been shown that the stuctural changes that take plase in oligourethanedimethacrylate-modified systems during physical ageing depend strongly on the PU/PS ratio.