Відомий український зварник та електротехнік (до 100-річчя від дня народження академіка НАН України В.К. Лебедєва) - Лобанов, Л.М. (Вісник НАН України, 2022)
Статтю присвячено пам’яті знаного фахівця в галузі електрозварювання, електротермії та перетворення електричної енергії, лауреата Ленінської премії (1966), Державної премії СРСР (1986), двічі лауреата Державної премії України в галузі науки і техніки (1976, 2004), заслуженого діяча науки і техніки України (1992), лауреата премії імені Є.О. Патона НАН України (2002), заступника директора Інституту електрозварювання ім. Є.О. Патона НАН України (1970—1994), доктора технічних наук (1959), професора (1963), академіка НАН України (1972) Володимира Костянтиновича Лебедєва. The article is dedicated to the memory of a well-known specialist in the field of electric welding, electrothermics and electrical energy conversion, winner of the Lenin Prize (1966), USSR State Prize (1986), two-time winner of the State Prize of Ukraine in Science and Technology (1976, 2004), Honored Worker of Science and Technology of Ukraine (1992), winner of the E.O. Paton Prize of the NAS of Ukraine (2002), Deputy Director of the Paton Electric Welding Institute of the NAS of Ukraine (1970-1994), Doctor of Technical Sciences (1959), Professor (1963), Academician of the NAS of Ukraine (1972) Volodymyr K. Lebedev.