Реакції 1,3-дибензил-2-ціанометил-2Н-бензімідазоліну з органічними електрофілами - Короткіх, М.І.; Кнішевицький, А.В.; Пехтерева, Т.М.; Швайка, О.П. (Украинский химический журнал, 2006)
Вивчено карбеноїдні напрямки перетворень 2-ціанометильних похідних 2Н-бензімідазолінів з органічними електрофільними сполуками на прикладі реакцій 1,3-дибензил-2-ціанометил-2Н-бензімідазоліну 1. Изучены карбеноидные направления реакций превращений 2-цианoметильных производных 2Н-бензимидазолинов с органическими электрофильными соединениями на примере реакций 1,3-дибензил-2-цианoметил-2Н-бензимидaзолина 1. 1,3-Dibenzyl-2-cyanomethyl-2Н-benzimidazoline 1 is characterized by carbenoid reactions with organic electrophiles, in contrast to its 2-unsubstituted analogues which react only on the nitrogen atom of cycle or take part in reductive transformations.