Трансанулярна циклізація 3,7-диметиленбіцикло[3.3.1]нонану під дією (PhSO₂)₂NF - Пономаренко, М.В.; Лур’є, Л.Ф.; Сергучов, Ю.О. (Украинский химический журнал, 2006)
Показано, що реакція 3,7-диметиленбіцикло[3.3.1]нонану з (PhSO₂)₂NF у присутності нуклеофілів протікає як трансанулярна циклізація з утворенням похідних 1-фторометиладамантану. Показано, что реакция 3,7-бисметиленбицикло[3.3.1]нонана с (PhSO₂)₂NF в присутствии нуклеофилов протекает как трансаннулярная циклизация с образованием производных 1-фторметиладамантана. It is established that 3,7-dimethylenebicylo[3.3.1]nonane with (PhSO₂)₂NF in the presence of nucleophiles undergo transannular cyclization to 1-fluoromethyladamantane derivatives.