Структура і властивості полімерних мембран на основі напіввзаємопроникних полімерних сіток - Бровко, О.О.; Сергеєва, Т.А.; Гончарова, Л.А.; Штомпель, В.І.; Кочетов, О.О.; Сергеєва, Л.М.; Єльська, Г.В. (Украинский химический журнал, 2006)
За допомогою методів динамічного механічного термічного аналізу і рентгеноструктурного аналізу досліджено в’язкопружні властивості та мікрофазову структуру сформованих на основі напів-ВПС водопроникних полімерних мембран. Проведено їхній якісний та кількісний аналізи. Встановлено взаємозв’язок між рівнем гетерогенності отриманих полімерних мембран та їхньою проникністю. С помощью методов динамического механического термического анализа и рентгеноструктурного анализа исследованы вязкоупругие свойства и микрофазовая структура сформированных на основе полу-ВПС водопроницаемых полимерных мембран. Проведены качественный и количественный анализы микрофазовой структуры. Установлена взаимосвязь между уровнем гетерогенности полученных полимерных мембран и их проницаемостью. By using methods of the dynamic mechanical thermal analysis and X-ray structure analysis the viscoelastic properties and microphase structure of water-permeable polymeric membranes based on semiIPNs were investigated. Both qualitative and quantitative analyses of microphase structure of semi-IPNs were carried out. The interrelation between a level of heterogeneity of the obtained polymeric membranes and their permeability was established.