Структурування епокси-олігоестерних сумішей в присутності пероксидної похідної епоксидної смоли EД-20 - Братичак, М.М.; Червінський, T.І.; Гагін, М.Б.; Намєснік, Я.; Кропідловська, А. (Украинский химический журнал, 2006)
Вивчено структурування епокси-олігомерних сумішей на основі промислової епоксидної смоли ЕД-20, модифікованої гідропероксидом третбутилу смоли ЕД-20, нафтополімерної смоли з епоксидними групами, олігоестеракрилату ТГМ-3 з використанням поліетиленполіаміну як затвердника. Визначено вплив кількості компонентів суміші, тривалості та температури структурування на вміст гель-фракції та твердість плівок, а також на основі ІЧ-спектроскопічних досліджень встановлено хімізм процесу їх формування. Изучено структурирование эпокси-олигомерных смесей на основе промышленной эпоксидной смолы ЭД-20, модифицированной гидропероксидом третбутила смолы ЭД-20, нефтеполимерной смолы с эпоксидными группами и олигоэфиракрилата ТГМ-3 с использованием полиэтиленполиамина как отвердителя. Определено влияние количества компонентов смеси, времени и температуры структурирования на состав гель-фракции и твердости пленок, а также на основе ИК-спектроскопических исследований установлен химизм процесса их формирования. Cross-linking of epoxy-oligoesteric mixtures based on ED-20 industrial epoxy resin and ED-20 resin modified by tert-butyl hydroperoxide and petroleum polymeric resin with epoxy groups and TGM-3 oligoesteracrylate has been investigated using polyethylenpolyamine as hardener. The influence of quantity of components, duration and temperature of cross-linking on content of del-fraction and hardness of films has been established and chemism of process of films using IR-spectral methods has been determined.