Про перспективи розвитку літієвого виробництва та хімічних джерел струму в Україні. Одержання літію з мінеральної сировини (стенограма доповіді на засіданні Президії НАН України 25 травня 2022 р.) - Кириллов, С.О. (Вісник НАН України, 2022)
У доповіді наголошено, що в Україні є необхідний науковий потенціал і досвід для розвитку та впровадження оригінальних підходів та методик видобутку і збагачення літійвмісної сировини, а також створення перспективних літійвмісних матеріалів для високопотужних літій-іонних хімічних джерел струму, які відіграють ключову роль на сучасному етапі розвитку джерел енергії. The report emphasizes that Ukraine has necessary scientific potential and experience for the development and implementation of original approaches and methods of extraction and enrichment of lithium-containing raw materials, as well as the creation of promising lithium-containing materials for high-power lithium-ion chemical current sources, which play a key role at the current stage of energy sources development.