Віковий ювілей всесвітньо відомого математика (до 100-річчя академіка НАН України В.О. Марченка) - Котляров, В.П.; Фельдман, Г.М. (Вісник НАН України, 2022)
7 липня 2022 р. виповнюється 100 років всесвітньо відомому математику, лауреату Ленінської премії (1962), Державної премії України в галузі науки і техніки (1989), заслуженому діячеві науки і техніки України (1992), лауреату Золотої медалі імені В.І. Вернадського НАН України (2009), трьох іменних премій НАН України: імені М.М. Крилова (1983), імені М.М. Боголюбова (1996) та імені М.О. Лаврентьєва (2002), головному науковому співробітнику відділу математичної фізики Фізико-технічного інституту низьких температур ім. Б.І. Вєркіна НАН України, доктору фізико-математичних наук (1951), професору (1952), академіку НАН України (1969) Володимиру Олександровичу Марченку. July 7, 2022 marks the 100th anniversary of the world-famous mathematician, laureate of the Lenin Prize (1962), State Prize of Ukraine in the field of science and technology (1989), honored worker of science and technology of Ukraine (1992), laureate of the V.I. Vernadsky Gold Medal of the NAS of Ukraine (2009), three nominal prizes of the NAS of Ukraine: named after M.M. Krylov (1983), M.M. Bogolyubov (1996) and M.O. Lavrentiev (2002), chief researcher of the Department of Mathematical Physics of the B. Verkin Institute for Low Temperature Physics and Engineering of the NAS of Ukraine, doctor of physical and mathematical sciences (1951), professor (1952), academician of the NAS of Ukraine (1969) Volodymyr O. Marchenko.