Аналіз та інтерпретація сейсмічних розрізів за допомогою системи комп'ютерної математики MATLAB для сейсморозвідки - Карпенко, В.М.; Карпенко, О.В. (Геодинаміка, 2008)
Стаття присвячена дослідженням у питаннях сучасного пошуку та розвідки корисних копалин, який складається з ряду послідовних стадій досліджень, описаних у роботі. На кожному етапі вирішується конкретне коло питань, пов’язаних з вивченням особливостей родовищ нафти і газу, закономірностей їх виявлення, а також місць розташування. Представлено аналіз та інтерпретаціяю сейсмічних розрізів з використанням системи комп’ютерної математики MATLAB для сейсморозвідки. Статья посвящена исследованиям в вопросах современного поиска и разведки полезных ископаемых, которые представляют собой сложный процесс, состоящий из ряда последовательных стадий исследований, описанных в работе. На каждом этапе решается конкретный круг вопросов, связанных с изучением особенностей месторождений нефти и газа, закономерностей их выявления, а также мест расположения. Представлен анализ и интерпретация сейсмических разрезов с использованием системы компьютерной математики MATLAB для сейсморазведки. The article is devoted to investigation in the questions of the modern research and prospecting of minerals, which shows by itself a difficult process, consists of row of the successive stages, described in-process. The concrete circle of questions, related to the study of features of deposits of oil and gas, conformities to law of their exposure, and also places of location is decided on every stage. The presented analysis and interpretation of seismic cuts is carried out with the use of system of MATLAB computer mathematics for seismic prospecting.