Комплексообразование в смешанолигандных системах кобальт (II)—фенантролин—дипептиды аланилового ряда - Ганнова, Ю.Н.; Паладе, Д.М. (Украинский химический журнал, 2006)
рН-Метрически изучен процесс комплексообразования в смешанолигандных системах кобальт (II)—фенантролин—дипептид в инертной атмосфере при 25 °С и ионной силе 0.1 (KNO₃). Предложена схема равновесий, включающая как образование смешанолигандных, так и однородных комплексов, составлена математическая модель процесса и рассчитаны индивидуальные константы равновесия. рH-Метрично досліджено процес комплексоутворення у змішанолігандній системі кобальт (ІІ)—фенантролін—дипептид в інертній атмосфері при 25 °C та йонній силі 0.1 (KNO₃). Запропоновано схему рівноваг, що містить як утворення змішанолігандних, так і однорідних комплексів, складено математичну модель процесу і розраховано індивідуальні константі рівноваг усіх стадій процесу. We have studied process of complex formation in mixed ligand system of cobalt (II)—phenantrolin—dipeptide at the inert atmosphere at 25 °C and ion force 0.1 (KNO₃), with the help of pH-measuring. We propose a scheme of equilibriums. That includes both formation of mixed ligand complexes and homogeneous complexes. Also we have make up mathematical model and have calculated individual equilibrium constants of all steps of this process.