Ієрархія еволюційних рівнянь для кореляцій плинів твердих сфер - Гап’як, І.В.; Герасименко, В.І. (Доповіді НАН України, 2022)
Обговорюється підхід до опису кореляцій у системі багатьох твердих сфер на основі ієрархії еволюційних рівнянь для кореляційних функцій. Встановлено, що побудована динаміка кореляцій лежить в основі опису динаміки як скінченного, так і нескінченного числа твердих сфер, яка описується ієрархіями рівнянь ББГКІ для редукованих функцій розподілу або редукованих кореляційних функцій. In the communication we discuss an approach to describing the correlations in a system of many hard spheres based on the hierarchy of evolution equations for correlation functions. It is established that the constructed dynamics of correlations underlies the description of the dynamics of both finitely and infinitely many hardspheres governed by the BBGKY hierarchies for reduced distribution functions or reduced correlation functions.