З історії формування української спортивної лексики в мовленні міжвоєнного Львова - Підкуймуха, Л.М. (Лексикографічний бюлетень, 2013)
Українська термінологія в галузі фізичної культури отримала свій розвиток в 20–30 рр. ХХ ст. в західних регіонах. Своєрідним був період 20–30-х років XX століття, коли в Україні спостерігалося активне піднесення в ділянці спортивного термінотворення. Основними напрямами такої праці було прагнення подолати розрив між науковою термінологією і термінологією практики спорту, збільшити частку національних термінів, виробити єдині підходи до словотворення. На принципах етнографізму й синтетизму здійснювалася термінологічна робота на західних землях України. The article is devoted to the sport vocabulary in interwar Lviv. Particular attention is paid to football terminology and jargon. The basic groups of football vocabulary that are presented in the texts by I. Kernytskyj and Z.Tarnavskyj are analyzed. Keywords: vocabulary, sports vocabulary, football terminology, football jargon.