Територія Голодомору: термінологічний та соціально-демографічний дискурси - Марочко, В.І. (Проблеми історії України: факти, судження, пошуки, 2013)
Стаття висвітлює особливості формування території голодомору в УСРР,
загальну кількість населення, яке перебувало у районах голодомору, пересічну
смертність у селах та районах, подає визначення терміну голодомор. Статья освещает особенности формирования территории голодомора в УССР,
общее количество населения, пребывающего в районах голодомора, среднюю смертность в селах и районах, дает определение понятия голодомор. The article shed light on the features of shaping of territory of Holodomor in Soviet
Ukraine as well as total number of population that were in the regions covered by Holodomor
and average death toll in villages and regions. The definition of concept Holodomor was made.