Продовольча криза і голод 1928–1929 рр. в оцінках українського населення - Гриневич, Л.В. (Проблеми історії України: факти, судження, пошуки, 2013)
У статті з’ясовуються оцінки українським населенням причин голоду 1928–
1929 рр., визначаються особливості негативної політичної активності в УСРР,
обґрунтовується теза про тісне переплітання в ній національних і соціальних мотивів. В статье анализируются оценки населением УССР причин голода 1928–1929 гг.,
выясняются особенности негативной политической активности, обосновывается тезис о тесном переплетении в ней национальных и социальных мотивов. This paper analyzes the responses of various social strata Ukrainian SSR on food
complications their assessment about the causes of hunger 1928–1929 biennium, defined
negative features of political activity, the close interlocking reasoning it national and social
reasons.