Національно-культурне будівництво 20-х рр. в Криму - Бикова, Т.Б. (Проблеми історії України: факти, судження, пошуки, 2013)
У статті розглядається питання вирішення більшовицьким урядом питань
національно-культурного будівництва в Криму у 20-х роках. Особливу увагу
приділено висвітленню етапів боротьби між членами кримського обкому за
укріплення особистої влади. В статье рассматриваются пути разрешения большевицким правительством
вопросов национально-культурного строительства в Крыму в 20-е годы. Особенное
внимание уделено освещению этапов борьбы между членами крымского обкома за
укрепления собственной личной власти. The article shows how Bolshevik’s government solved the problems of national and
cultural building in 1920th in Crimea. Major attention paid to the struggle for consolidation of
personal power between members of Crimean regional committee.