Роль ВУАН в актуалізації культурної ідентичності національних меншин Правобережжя у міжвоєнний період (на прикладі роботи Волинського науково-дослідного музею) - Лобода, Т. (Проблеми історії України: факти, судження, пошуки, 2013)
У статті висвітлюються напрями політики ВУАН стосовно культурної
ідентичності національних меншин. На підставі масиву архівних документів
розглядається робота Волинського науково-дослідного музею в руслі політики
коренізації. Значну увагу приділено співпраці етнографічного відділу музею з
науковоми організаціями Всеукраїнської академії наук. В статье освещаются направления политики ВУАН относительно культурной
идентичности национальных меньшинств. На основании массива архивных документов
рассматривается работа Волынского научно-исследовательского музея в русле политики коренизации. Значительное внимание уделено сотрудничеству этнографического отдела музея с научными организациями Всеукраинской академии наук. In the article lightening up direction of policy of VUAN in relation to the cultural identity
of national minorities. On the basis of array of the archived documents work of the Volhynia
research museum is examined in the river-bed of policy of korenizatsya. Considerable attention
is spared the collaboration of ethnographic department of museum with naukovomi
organizations of Allukrainian Academy of Sciences.