«Нам ніколи гратися в кохання…»: студенти радянської України 1920-х рр. - Рябченко, О.Л. (Проблеми історії України: факти, судження, пошуки, 2013)
У статті на основі широкого кола джерел і літератури, досліджуються
особливості приватного життя студентів радянської України, їхнє ставлення
до питання кохання, сім’ї та шлюбу, а також аналізуються практики студентської сексуальності на фоні радянської повсякденності 1920-х років. В статье на основе широкого круга источников и литературы исследуются
особенности частной жизни студентов советской Украины, их отношение к вопросам
любви, семьи и брака, а также анализируются практики студенческой сексуальности
на фоне советской повседневности 1920-х годов. In the article the particular features of the private life of students in the Soviet Ukraine,
their attitude to such issues as love, marriage and family are studied on the basis of a wide
range of sources and literature works; the practice of students’ sexuality is analyzed against
the background of the Soviet everyday life in 1920 s.