Православне військове духовенство: відносини з владою на перехресті епох - Євсєєва, Т.М. (Проблеми історії України: факти, судження, пошуки, 2013)
У нарисі аналізуються особливості пастирського служіння православного
військового духовенства у контексті відносин держава — церква —
суспільство. В очерке анализируются особенности пастырской деятельности православного
военного духовенства в контексте взаимоотношений государство — церковь —
общество. The paper analyzed specific of clergy activity of chaplaincy in the context of triangle
relationships: state — church — society.