Сталінська теорія і практика "наступу на куркуля" - Марочко, В.І. (Проблеми історії України: факти, судження, пошуки, 2015)
Стаття висвітлює політико-ідеологічне обґрунтування теорії і практики
ліквідації «куркуля», спростовує усталену в історіографії статистику кількісного складу так званих куркульських господарств. Статья освещает политико-идеологическое обоснование теории и практики ликвидации «куркуля», опровергает устоявшеюся в историографии статистику количественного состава так называемых кулацких хозяйств — 200 тис. дворов. The article sheds light to political and ideological basis for theory and practice of
“kurkul” extarmination as well as overturns statistics of quantitative structure of so called
“kurkul” to 200 thousand farmstead, that were established in modern historiography.