Ліквідація органами держбезпеки УСРР опозиційних громадсько-політичних організацій у 1920-х рр. - Подкур, Р.Ю. (Проблеми історії України: факти, судження, пошуки, 2015)
У статті досліджується участь органів держбезпеки у ліквідації опозиційних Компартії політичних партій та громадських організацій в УСРР у 1920-х рр. Акцентується увага на взаємодії ДПУ УСРР, партійних та радянських органів. В статье исследуется участие органов госбезопасности в ликвидации оппозиционных Компартии политических партий и организаций в УССР у 1920-х гг. Акцентируется внимание на взаимодействии ГПУ УССР, партийных и советских органов. The article studies the involvement of state security in the elimination of political parties
and organizations that were opposed to Communist Party in the Ukrainian SSR in 1920s. The
major attention paid to the cooperation of the GPU of the Ukrainian SSR with Party and Soviet
governments.