Парадокси етноконфесійності: конвергенція і дивергенція російського православ’я та комунізму на зламі епох - Євсєєва, Т.М. (Проблеми історії України: факти, судження, пошуки, 2015)
Досліджується проблема спадковості і спорідненості між російською православною та російською комуністичною моделями державного устрою, їхній вплив на становлення комунізму в Україні. Исследуется проблема преемственности и общности между русской православной и русской коммунистической моделями государственного устройства, их влияние на становление коммунизма в Украине. The problem of heredity and similarity between Russian Orthodoxy and Russian communist state system as well as their influence on the establishment of communism in Ukraine was investigated.