Ментальний світ першого покоління радянських євреїв 1920-х рр. (на прикладі одного вірша Лейба Квітка) - Гаухман, М.В. (Проблеми історії України: факти, судження, пошуки, 2015)
Стаття присвячена світовідчуттю радянських євреїв пореволюційної доби.
На прикладі вірша Лейба Квітка «Пісня на Восьме березня» показано секуляризацію радянського єврейства та соціокультурну трансформацію «світу єврейського містечка» у 1920-ті рр. Статья посвящена мироощущению советских евреев пореволюционного периода.
На примере стихотворения Лейб Квитко «Песня на Восьмое марта» показана секуляризация советского еврейства и социокультурная трансформация «мира еврейского местечка» в 1920-е гг. The article deals with the mentality of the Soviet Jewry of the postrevolution’s period. On
the example of the verse by Leyb Kvitko “The song for Eight of March” is demonstrated how
the secularization of the Soviet Jewry as well as the sociocultural transformation of the “word
of Jewish shtetl” in 1920th were occurred.