Оптимізація твердофазного імуноферментного аналізу для індикації тешовірусів свиней - Бова, Т.О.; Дерев’янко, С.В.; Сорока, В.І. (Інститут мікробіології і вірусології ім. Д.К. Заболотного НАН України, 2005)
Представлені результати оптимізації прямого сендвіч-варіанту твердофазного імуноферментного аналізу (ТІФА) для індикації тешовірусів свиней (ТВС) – збудників енцефаломієлітів свиней. Одержані та охарактеризовані біологічні реагенти, оптимізовані умови проведення проміжних етапів реакції. В даному варіанті виявляються штами, які належать до 1-го серотипу ТВС. Представлены результаты оптимизации прямого сандвич-варианта твердофазного иммуноферментного анализа (ТИФА) для индикации тешовирусов свиней – возбудителей энцефаломиелитов. Получены и охарактеризованы биологические компоненты, подобраны условия проведения промежуточных этапов реакции. В данном варианте ТИФА можно выявить штаммы, относящиеся к 1-му серотипу тешовирусов свиней. Results at optimization of enzyme-linked immunosorbent analysis (ELISA) for detection of porcine teshoviruses (PTV) has been presented. Biological components for ELISA were maked up and conditions all stages of analysis were optimized. Strains of serotypes PTV-1 were diagnosted by using of test-system. Key words: porcine teschovirus, polyclonal antibodies, conjugate of peroxidase, enzyme-linked immunoenzyme analysis.