Українські духовні цінності у мовотворчості Олеся Гончара (словникові матеріали) - Сніжко, Н. (Лексикографічний бюлетень, 2018)
Словникові матеріали, сформовані на основі тритомових «Щоденників» Олеся Гончара та збірки його творів «Далекі вогнища», відображають фрагмент концептосфери «Українська духовність», яка є визначальною для української ментальності. У словникових статтях, укладених нами для «Словника мови творчої особистості», засвідчуємо глибоке розуміння Олесем Гончаром загальних понять української духовності (духовність, знедуховлення, духовні цінності, внутрішній світ людини) та його емоційно-образне осмислення явищ деградації та декультуризації людства в умовах тоталітарної системи.