Дієприкметники в публіцистичних текстах І.М. Дзюби (матеріали до «Словника мови творчої особистості») - Самойлова, І. (Лексикографічний бюлетень, 2018)
До реєстру «Словника мови творчої особистості» залучено дієприкметники, дібрані з текстів збірників статей, виступів, інтерв’ю, фейлетонів, памфлетів літературознавця, публіциста І.М. Дзюби: «З криниці літ», «Порнократія на марші», «Спогади і роздуми на фінішній прямій», «Спрага», «Україна у пошуках нової ідентичності», «Чорний романтик Сергій Жадан». У словнику переважно описано ті мовні одиниці, що функціонують у сучасній українській мові, проте не були охоплені свого часу тлумачними словниками сучасної української загальновживаної лексики: «Словником української мови» в 11 т., «Словником української мови в 11 томах. Додатковий том» у 2 кн., однотомним «Словником української мови» за ред. В.В. Жайворонка.