Синтез та дослідження електропровідних полімерних платформ для біосенсорів - Ковальчук, Є.П.; Остапович, Б.Б.; Турик, З.Л.; Ковалишин, Я.С.; Гончар, М.В. (Украинский химический журнал, 2006)
Досліджено вплив природи електропровідних полімерів, електрохімічно осаджених на поверхні платинового електрода, на їхню здатність адсорбувати на своїй поверхні ферменти глюкозооксидазу, алкогольоксидазу або біферментну систему алкогольоксидаза+пероксидаза (АО+ПО). Іммобілізація ферментів на поверхні електродів, модифікованих електропровідними полімерами, дозволяє застосувати одержані ферментні електроди в ролі амперометричних біосенсорів. Исследовано влияние природи электропроводных полимеров, электрохимически осажденных на поверхности платинового электрода, на их способность адсорбировать на своей поверхности ферменты глюкозооксидазу, алкогольоксидазу или биферментную систему алкогольоксидаза + пероксидаза (АО+ПО). Иммобилизация ферментов на поверхности электродов, модифицированных электропроводными полимерами, позволяет применять полученные ферментные электроды в качестве амперометрических биосенсоров. The influence of nature of electroconductive polymers on their ability to adsorb on it’s surfaces ferments: glucose oxidase; alcohol oxidase; alcohol oxidase + peroxidase biferment system were studied. Polymers were electrochemically precipitated on platinum electrode surface. The ferments immobilization on surface of electrodes, modified by the electroconductive polymer allows to use the prepared ferment electrodes as the amperometric biosensors.