Термодинамічні та електрохімічні параметри інтеркаляції графітових матеріалів - Тевтуль, Я.Ю.; Філіпчук, Т.В.; Марковський, Б.І.; Синчук, І.В. (Украинский химический журнал, 2006)
Досліджено інтеркаляцію гідросульфат-йонів з водних розчинів сульфатної кислоти концентрації 1—5 моль/л у графітову матрицю методом циклічної вольтамперометрії (ЦВА). Визначено параметри процесу електрохімічного впровадження гідросульфат-йонів при різних температурах, швидкостях розгортки потенціалу і концентраціях. Розраховано термодинамічні параметри процесів інтеркаляції і деінтеркаляції. Исследована интеркаляция гидросульфат-ионов из водных растворов сульфатной кислоты концентрации 1—5 моль/л в графитовую матрицу методом циклической вольтамперометрии (ЦВА). Определены электрохимические параметры процесса интеркаляции при различных температурах, скоростях развертки потенциала и концентрациях. Рассчитаны термодинамические параметры процессов интеркаляции и деинтеркаляции. Intercalation of hydrosulfate-ions from water solutions of sulfate acid of concentration 1—5 mol/l in to a graphite matrix by the method of cyclic voltampermetry (CVA) was studied. Electrochemical parameters of process of intercalation at different temperatures, speeds of involute of potential and concentrations were found out. Thermodynamic parameters of processes of intercalation and deintercalation were calculated.