Производственные и экспортные ресурсы региона и их использование - Алиев, В.О. (Економічний вісник Донбасу, 2022)
Ефективне використання експортного потенціалу країни відіграє важливу роль у посиленні інтеграції Азербайджану у світову економіку. З цього погляду звільнення наших територій, що 30 років перебували під ворожою окупацією, та ефективне використання їх економічного потенціалу відкриває нові горизонти у збільшенні виробничого та експортного потенціалу нашої республіки та створенні альтернативного експортного сектору. У статті обґрунтовано напрями збільшення виробництва та експорту в Східно-Зангезурському регіоні на основі моделі зеленої економіки, показано способи впровадження нових ресурсів в економіку, досліджуються способи забезпечення різних секторів внутрішнього ринку продуктами харчування та іншими товарами, представлено практичні пропозиції. Effective use of the country's export potential plays an important role in strengthening Azerbaijan's integration into the world economy. From this point of view, the liberation of our territories, which have been under enemy occupation for 30 years and the effective use of their economic potential, opens new horizons in increasing the production and export potential of our republic and creating an alternative export sector. In the article the directions of increasing production and export in the East-Zangazur region on the basis of the green economy model are substantiated, ways to include new resources into the economy circle are shown, ways to provide various sectors of the domestic mark.