Впровадження технологій передового цифрового виробництва в рамках концепції сталого розвитку: проблеми та перспективи - Островська, Г.Й. (Економічний вісник Донбасу, 2022)
У статті висвітлено світові тенденції розвитку технологій цифрового передового виробництва в рамках концепції сталого розвитку за умов цифровізації економіки. Проаналізовано стан цих процесів в Україні з акцентуванням уваги на викликах та перевагах, які несе цифровізація вітчизняним промисловим підприємствам та розроблено пропозиції щодо забезпечення їх результативності. Доведено, що цифровізація передбачає цифрову технологічну трансформацію промислового виробництва, що відкриває доступ різним рівням менеджменту до всього масиву оперативної виробничої інформації в режимі реального часу, а різноманітні цифрові алгоритми та рішення дають змогу забезпечувати безперервний зворотний зв’язок. Зазначено, що соціалізація технологічного розвитку ставить персонал підприємства перед серйозними викликами та чинить вагомий вплив на його свідомість і поведінку, що вимагає формування новітніх компетенцій. The article highlights global trends in development of digital advanced production technologies within the framework of sustainable development concept in digitalization of the economy. The state of these processes in Ukraine was analyzed with emphasis on the challenges and advantages that digitization brings to domestic industrial enterprises, and proposals were projected to ensure their effectiveness. It has been proven that digitalization involves a digital technological transformation of industrial production, which opens access for different levels of management to the entire array of operational production information in real time, so as various digital algorithms and solutions make it possible to provide continuous feedback. It is noted that the socialization of technological development makes the company's personnel faced with serious challenges and has a significant impact on their consciousness and behavior, which requires the formation of the latest competencies.