S-арил- и S-(бензтиазолил-2)-S-(диалкиламино)дифторсульфураны - Пашинник, В.Е.; Козел, В.Н.; Шермолович Ю.Г. (Украинский химический журнал, 2007)
Взаимодействие арил- и бензтиазолил-2-трифторсульфуранов с N-триметилсилилдиалкиламинами приводит к образованию S-арил- и S-(бензтиазолил-2)-S-(диалкиламино)дифторсульфуранов. Исследована устойчивость этих соединений, а также их гидролиз и реакция с аренсульфамидами. Взаємодія арил- і 2-бензтіазолілтрифторосульфуранів з вторинними амінами приводить до утворення S-арил- и S-(бентіазоліл-2)-S-(діалкіламіно)дифторосульфуранів. Досліджено стабільність цих сполук, а також гідроліз та реакцію з аренсульфамідами. The interaction of aryl- and benzothiazolyltrifluorosulfuranes with N-trimethylsilyl dialkylamines leads to the formation of S-aryl- and S-(benzothiazolyl-2)-S-dialkylamino-difluorosulfuranes. The stability of these compounds and their reactions with water and arensulfonamides were investigated.