Особливості фізико-хімічної взаємодії в системі Tl—Ti—S - Севрюков, Д.В.; Сабов, М.Ю.; Барчій, І.Є.; Переш, Є.Ю. (Украинский химический журнал, 2007)
Методом сингулярної тріангуляції на основі літературних даних і вивчення фазового складу синтезованих взірців визначено фазові рівноваги у талієвому куті системи Tl—Ti—S. Встановлено квазібінарність шести перерізів Tl₄TiS₄—Tl₂S (Tl₂TiS₄, Tl, Ti, S), Tl₂TiS₄—S та чотирьох вторинних потрійних систем. Методом сингулярной триангуляции на основании литературных данных и изучения фазового состава синтезированых образцов установлены фазовые равновесия в талиевом углу системы Tl—Ti—S. Установлена квазибинарность шести разрезов Tl₄TiS₄—Tl₂S (Tl₂TiS₄, Tl, Ti, S), Tl₂TiS₄ —S и четырех вторичных тройных систем. Using the method of singular triangulation based on the literature data and studying the synthesized samples obtained from different starting components, phase equilibria have been determined for the Tl-rich area of the system Tl—Ti—S. The quasibinary nature of the sections Tl₄TiS₄—Tl₂S (Tl₂TiS₄, Tl, Ti, S) and Tl₂TiS₄—S has been established. Four secondary termary systems have been found.