Адсорбційно-напівпровідниковий сенсор на основі SnO₂ з домішками Pd для селективного визначення Н₂ - Матушко, І.П.; Максимович, Н.П.; Яцимирський, А.В.; Нікітіна, Н.В.; Ріпко, О.П.; Деркаченко, Н.М. (Украинский химический журнал, 2007)
Створено високочутливий до водню легований Sb та Pd адсорбційно-напівпровідниковий сенсор на основі SnO₂ та вивчено його властивості. Для забезпечення селективності визначення водню досліджено роботу сенсора як чутливого елемента детектора хроматографа. Синтезовано та досліджено адсорбційно-напівпровідникові сенсори на основі SnO₂, що легований Sb з домішками Pd різних концентрацій, для аналізу Н₂ у повітрі. Досліджені властивості сенсора показали можливість його використання в якості хроматографічного детектору для селективного визначення мікроконцентрацій Н₂ у повітрі. Adsorption semiconductor sensors based on SnO₂ with additions Sb and Pd of different concentration were synthesized and studied. Investigated properties of the sensor were found to be appropriate to use it as a new type of a chromatographic detector to selective determination of micro concentrations of H₂ in air.