Пам’яті Юрія Сергійовича Ліпатова (Украинский химический журнал, 2007)
31 серпня на 81 році пішов з життя Юрій Сергійович Ліпатов — видатний вчений у галузі високомолекулярних сполук, академік Національної академії наук України і Міжнародної академії творчості, доктор хімічних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України, лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки, іменних премій Л.В. Писаржевського та А.І. Кіпріанова Національної академії наук України, а також премії ім. Поля Флорі Міжнародної академії творчості — радник при дирекції Інституту хімії високомолекулярних сполук НАН України, колишній його директор.