Математичний аналіз перебігу процесу алкілювання натрій карбонату - Скіп, Б.В.; Чобан, А.Ф.; Лявинець, О.С. (Украинский химический журнал, 2007)
Проведено математичний аналіз можливих шляхів перебігу процесу алкілювання натрій карбонату в диполярних апротонних розчинниках. Змодельовано кінетику процесу для найбільш вірогідних випадків. Проведен математический анализ возможных путей протекания процесса алкилирования натрий карбоната в диполярных апротонных растворителях. Смоделирована кинетика процесса для наиболее достоверных случаев. Mathematical analysis of possible ways of sodium carbonate alkylation processes in dipolar aprotic solvents are carried out. The kinetic of process are modelled for the most credible cases.