Визначення Сd (II) за допомогою метилтимолового синього методом твердофазної спектрофотометрії - Костенко, Є.Є. (Украинский химический журнал, 2007)
Досліджено взаємодію Сd (II) з метилтимоловим синім у фазі полімерного аніонообмінника. Встановлено оптимальні умови реакції і склад утворюваного на поверхні комплексу, запропоновано схему взаємодії на межі розділу фаз. Розроблено методику твердофазного спектрофотометричного визначення Сd (II) з межею виявлення 0.22 мкг/см³. Изучено взаимодействие Сd (II) с метилтимоловым синим в твердой фазе. Установлены оптимальные условия реакции и состав образующегося на поверхности комплекса, предложена схема взаимодействия на границе раздела фаз. Разработана методика твердофазного спектрофотометрического определения Сd (II) с пределом обнаружения 0.22 мкг/см³. The interaction of Сd (II) with Methylthymolic Blue in the solid-phase was studied. The optimum conditions of the reaction and the composition of complex that is formed at the surface were found, and a scheme was proposed for the interaction at the phase boundary. A solid-phase spectrophotometric procedur was developed for determination of Сd (II) with detection limit of 0.22 g/sm³, respectively.