Каталітична активність оксидів міді в реакції окиснення сажі - Забуга, В.Я.; Цапюк, Г.Г.; Яцимирський, В.К.; Романівська, А.В.; Вербецька, Т.Г. (Украинский химический журнал, 2007)
Досліджено окиснення сажі киснем повітря у присутності оксидів міді при атмосферному тискові у діапазоні температур 633—703 К. Визначено константи швидкості каталітичного процесу. Знайдено оптимальний діапазон значень вмісту каталізатора в зразку, за межами якого похибки константи швидкості значно зростають. Одержано порівняльні характеристики активності оксидів міді і марганцю. Исследовано окисление сажи кислородом воздуха в присутствии оксидов меди при атмосферном давлении в диапазоне температур 633 —703 К. Определены константы скорости каталитического процесса. Найден оптимальный диапазон значений содержания катализатора в образце, за пределами которого ошибки константы скорости значительно возрастают. Получены сравнительные характеристики активности оксидов меди и марганца. The soot oxidation by air oxygen in presence of copper oxides at atmospheric pressure in temperature interval 633—773 K is investigated. It is estimated rate constants of oxidation. The optimal diapason of containing of catalyst in samples is determined. Mistakes of estimation of rate constants increase with increasing of quantity of catalyst in samples. Comparative characteristics of activity of oxides of copper and manganese are obtained.