Метод отримання препаратів м-вірусу картоплі для виробництва діагностичної сироватки - Мамчур, О.Є.; Дмитрук, О.О.; Коломієць, Л.П. (Інститут мікробіології і вірусології ім. Д.К. Заболотного НАН України, 2005)
Пропонується метод отримання препаратів М-вірусу картоплі, який передбачає поєднання освiтлення рослинних екстрактiв тритоном Х-100 з наступним осадженням вiрусу полiетиленглiколем та очищенням шляхом препаративного електрофорезу в 40 %-ному забуференому розчині сахарози на сконструйованому нами приладi. Метод забезпечує отримання чистих препаратів з високим виходом вірусу. Результати добре вiдтворюються, що є важливим при виробництві iмунодiагностикумів. Предлагается метод получения препаратов МВК, который предусматрвает осветление растительных экстрактов тритоном Х-100 с последующим осаждением вируса полиэтиленгликолем и препаративный электрофорез в 40 %-ной сахарозе на сконструированном в отделе приборе. Метод обеспечивает получение чистых препаратов с высоким выходом вируса. Результаты хорошо воспроизводятся, что имеет важное значение при производстве иммунодиагностикумов. The method for the purified and concentrated PMV (potato virus M) preparations obtaining has been adapted. Purification of PMV included the plant sap settling by Triton X-100, virus precipitation by polyethilenglicol and preparative electrophoresis at 40 % succharose. The results are replaied well, here it is important for the immunodiagnosticumes production.