XXIII Міжнародна Чугаєвська конференція з координаційної хімії - Коровін, Ю.В.; Коваль, Л.Б. (Украинский химический журнал, 2007)
ХХІІІ Міжнародна конференція з координаційної хімії, яка носить ім’я видатного вченого — хіміка Л.О. Чугаєва, відбулась 4–7 вересня цього року в Одесі. Конференція приурочена до двох знаменних подій: 70-річчя Першої всесоюзної наради з хімії комплексних сполук (1937), скликаної за ініціативою академіка І.І.Черняєва, та 100-річчя встановлення Л.О.Чугаєвим правила особливої стійкості комплексних сполук з 5- та 6-членними циклами. Організаторами конференції були Інститут загальної та неорганічної хімії ім. М.С. Курнакова РАН, Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Фізико-хімічний інститут ім. О.В.Богатського та Інститут загальної та неорганічної хімії ім. В.І. Вернадського НАН України, Одеський національний університет ім. І.І. Мечнікова.