Синтез функцiональних похiдних пiримiдо[6,1-c][1,4]-бензоксазину - Кушнiр, О.В.; Вовк, М.В. (Украинский химический журнал, 2010)
Розроблено метод синтезу алкілових естерів 3-арил-1,5-діоксо-1,2,3,5-тетрагідропіримідо[6,1-с][1,4]бензоксазин4-карбонової кислоти, який базується на циклоконденсації 1-хлоробензилізоціанатів з алкіловими естерами (2-оксо-4Н-бензо[6,1-с]оксазиніліден)оцтової кислоти. Разработан метод синтеза функциональных производных пиримидо[6,1-c][1,4]бензоксазина, основанный на циклоконденсации 1-хлорбензилизоцианатов с алкиловыми эфирами (2-оксо-4Н-бензо[1,4]-оксазинилиден)уксусной кислоты. The method of the synthesis of pyrimido[6,1-c][1,4]benzoxazine functionalized derivatives based on cyclocondensation of 1-chlorobenzylisocyanates with (2-oxo-4H-benzo[1,4]-oxazinyliden)acetic acid alkyl esters has been developed.