Кінетика окиснення циклооктену молекулярним киснем у присутності дисиліциду молібдену на початкових стадіях процесу - Макота, О.І. (Украинский химический журнал, 2010)
Досліджено кінетичні закономірності початкових стадій рідиннофазного окиснення циклооктену молекулярним киснем у присутності дисиліциду молібдену МоSі₂. Запропоновано кінетичну схему, яка адекватно описує особливості перебігу даного процесу, зокрема, інгібуючий вплив МоSі₂ на окиснення. Розраховано кінетичні параметри процесу. Исследованы кинетические закономерности начальных стадий жидкофазного окисления циклооктена молекулярным кислородом в присутствии дисилицида молибдена МоSі₂. Предложена кинетическая схема, адекватно описывающая особенности протекания данного процесса, в частности, ингибирующее влияние МоSі₂ на окисление. Рассчитаны кинетические параметры процесса. The kinetic regularities of the initial stages of liquid phase oxidation of cyclooctene by molecular oxygen in the presence of molybdenum disilicide МоSі₂ were investigated. The kinetic scheme was proposed. This scheme has adequately described the investigated process proceeding, in particular, the inhibition influence of МоSі₂ on the oxidation process. The kinetic parameters of the process were calculated.