Фазові рівноваги на квазібінарних перерізах квазіпотрійної системи Tl₂Se—SnSe₂—Bi₂Se₃ - Козьма, А.А.; Переш, Є.Ю.; Барчій, І.Є.; Цигика, В.В. (Украинский химический журнал, 2010)
Методами диференціального термічного (ДТА) та рентгенівського фазового (РФА) аналізів досліджено характер фізико-хімічної взаємодії на квазібінарних перерізах квазіпотрійної системи Tl₂Se—SnSe₂—Bi₂Se₃. Показано, що всі вивчені квазібінарні системи відносяться до евтектичного типу. Встановлено межі розчинності вихідних сполук і координати евтектик. Побудовано відповідні діаграми стану. Методами дифференциального термического (ДТА) и рентгеновского фазового (РФА) анализов исследован характер физико-химического взаимодействия на квазибинарных разрезах квазитройной системы Tl₂Se—SnSe₂—Bi₂Se₃. Показано, что все изученные квазибинарные системы относятся к эвтектическому типу. Установлены границы растворимости исходных соединений и координаты эвтектик. Построены соответствующие диаграммы состояния. The physico-chemical interaction оn the quasibinary sections of the Tl₂Se—SnSe₂—Bi₂Se₃ system was studied by differential thermal analysis (DTA) and X-ray powder diffraction (XRD). At’s shown that all quasibinaries are eutectic. The coordinates of eutectics and boders of solid solutions were established. The phase diagrams of the quasibinary systems were plotted.