Золь–гель синтез плівок системи La₀.₇₇₅Sr₀.₂₂₅MnO₃ та їх властивості - Солопан, С.О.; В’юнов, О.І.; Білоус, А.Г. (Украинский химический журнал, 2010)
Показано можливість золь–гель синтезу плівок твердого розчину La₀.₇₇₅Sr₀.₂₂₅MnO₃ з використанням нейоногенної поверхнево-активної речовини та вивчено їх електрофізичні властивості. Встановлено, що одержані плівки характеризуються високими значеннями електрофізичних характеристик, зокрема величиною магніторезистивного ефекту MR ≥ 8 %. Показана возможность золь-гель синтеза пленок твердого раствора La₀.₇₇₅Sr₀.₂₂₅MnO₃ с применением неионогенного поверхностно-активного вещества и изучены их электрофизические свойства. Показано, что полученные пленки характеризуются высокими значениями электрофизических характеристик, в частности величиной магниторезистивного эффекта MR ≥ 8 %. The possibility of sol-gel synthesis of films of La₀.₇₇₅Sr₀.₂₂₅MnO₃ solid solutions using nonionic surfactant has been showed and their electrical properties. It has been shown that the films obtained are characterized by a high values of electrical characteristics, in particular the magnitude of the magnetoresistive effect was MR ≥ 8 %.