Модифікація методу Ремеза для апроксимації компактнозначного відображення чебишовським підпростором з обмеженням, що задається системою замкнутих куль - Гнатюк, Ю.В. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Фізико-математичні науки, 2009)
У статті узагальнено метод Ремеза поліноміальної апроксимації неперервних функцій на випадок задачі найкращої рівномірної апроксимації неперервного компактнозначного відображення чебишовським підпростором з додатковим обмеженням, що задається системою замкнутих куль з центрами та радіусами, які змінюються неперервно. In the article the Remez’s algorithm is generalized on the case of problem of the best uniform approximation continuous compact-valued maps by finite dimensional Chebyshev space of continuous single-valued maps with additional restriction.